Me, Myself & Skool

Doe mee met deze unieke ervaring! Op 10 – 11 mei 2019 dagen we je uit om in teamverband binnen 36 uur innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor een belangrijk thema:

Hoe houden we Leidse jongeren bij onderwijs door het zo in te richten dat ze hun eigen talenten optimaal ontwikkelen en zich voor kunnen bereiden op de toekomst?

Wat gaan we doen?

Op de dynamische locatie PLNT verdiepen we ons in het thema, met inbreng van inspirerende sprekers en ervaringsdeskundigen (programma). We bijten ons 36 uur lang vast in uitdagende opdrachten. Interesse in het onderwerp of gewoon zin in een uitdaging? Schrijf je dan snel in, want vol = vol.

Prijzen

Uiteraard word je beloond voor je inspanningen en kun je met deelname aan deze hackathon verschillende prijzen winnen. Er zijn teamprijzen tot € 2.500,- en 4 individuele waarderingsprijzen à € 500,- te winnen. En vergeet de gadgets niet!

Voor wie?

Iedereen met interesse in onderwijs en talentontwikkeling is van harte welkom. Leerlingen van middelbare scholen, MBO, HBO en Universiteit, ouders, leraren, data analisten, wetenschappers, hackers, ondernemers, creatieven, beleidsmedewerkers, bedrijven en andere gemotiveerden. Door een grote diversiteit aan deelnemers, met zeer uiteenlopende kwaliteiten kunnen we samen het vraagstuk vanuit vernieuwende invalshoeken benaderen.

Heb je zin om mee te denken? Wil je aan je CV bouwen en je data-analyse vaardigheden verder ontwikkelen? Of gewoon gezellig met anderen aan een concrete uitdaging werken? Meld je individueel aan of met je eigen groep (max. 4 personen).

Waarom in Leiden?

Deze hackathon sluit aan bij Leiden als Kennisstad. Leiden is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om het onderwijs te vernieuwen en verbeteren. Ruimte om te experimenten in de stad (de stad als lab) en met elkaar nieuwe kennis en oplossingen creëren staat hierin centraal.

Doe mee!

Met de Hack-on-Track dragen we bij aan meer inzicht in schooluitval. Dit kan de stad weer kan handvatten geven om jongeren meer gelijke kansen in het onderwijs te bieden.

 

Doe mee aan deze maatschappelijke uitdaging op 10 en 11 mei!